Tags

, , ,


Heerlijk die grote letters in de Volkskrant. Limburg staat weer op de kaart. 🙂

UPDATE De stichting WK wielrennen kan haar schuldeisers niet betalen. De stichting vraagt de provincie Limburg om een garantstelling voor een lening van 2,2 miljoen euro. Volgens de stichting ontstonden de problemen door tegenvallende inkomsten van sponsors en een lager dan verwachte subsidie door het Rijk.

Ook de voorfinanciering van de btw gooide roet in het eten. De provincie ging eerder al akkoord met een bankgarantie van 870.000 euro. Nu moet daar nog eens 1,33 miljoen bij.

De nood bij de stichting is acuut. Vooral Limburgse bedrijven zitten te wachten op betaling van rekeningen. ‘Ons college is van mening dat de Limburgse bedrijven zeker in deze economische tijd niet op hun centen moeten wachten’, schrijven Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg woensdag.

Volkskrant

Nu nog even wachten op de cijfers van de Floriade.

UPDATE: Ik lees net dat dit grapje om Zuid-Limburg op de kaart te zetten bijna 15 miljoen heeft gekost. Het tekort wordt geweten aan een halsstarrige overheid die maar niet met subsidiecenten over de brug wil komen, en het Limburgse bedrijfsleven dat niet genoeg gesponsord heeft.

15 miljoen Euro. Hoeveel reclamefilmpjes voor op de Duitse,Belgische,Franse en Engelse televisie kun je daar voor maken? En advertenties in dagbladen of huis-aan-huis bladen?.

Advertisements