Tags

, , , , ,


Als men de Westerse media volgt dan is het duidelijk. Het verlichte Westen gaat na de bevrijding van heel Noord-Afrika ook Syrië verlossen van een gruwelijke dictator Toch beginnen er ook in de berichtgeving van diverse Westerse media twijfels te komen over deze bevrijding.

Zuster Agnes-Mariam de la Croix is naar Libanon gevlucht uit haar klooster “St James the Mutilated” nadat ze op haar website had geschreven dat de rebellen de provincie Homs al hadden gezuiverd van een 80.000 Christenen .

Monastery Saint James the Mutilated

Volgens de non is de opstand begonnen als een vreedzaam protest tegen het Baath-regime, daarbij geholpen door de door datzelfde regime geschapen voorwaarden zoals vrijheid van godsdienst en uitstekend onderwijs met name voor vrouwen.

Het protest werd al snel gekaapt door de Jihadisten. Volgens Agnes-Mariam is slechts 1 op de 50 rebellen uit Syrië. De rest komt van overal uit de Arabische wereld en zelfs uit Frankrijk en Groot-Brittannië. Velen hebben gevochten in Irak, Libië en Afghanistan.

FSA crème de la crème

De Jihadisten werden royaal gesteund niet alleen door Arabische landen als Saoedi-Arabië Jordanië en Qatar, maar ook de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. Na klachten van het Amerikaanse leger over het grote aantal Jihadisten, met name na de moord op Ambassadeur Stevens in Benghazi is de stroom geld en wapens naar de rebellen iets verminderd. Met de seculiere rebellen gaat het ook een stuk slechter. Het aantal overlopers uit het kamp van Assad is ongeveer tot nul gedaald.

Het Syrische leger heeft de laatste tijd dan ook weer flink terrein goed maakt op de rebellen, met name rond Aleppo en in Damascus. De rebellen zijn daarom maar overgestapt van het voeren van een gewapende strijd naar meer terroristische activiteiten zoals bomauto’s en zelfmoordaanslagen.

Ook ontbreekt het de rebellen aan steun van de gematigde soenitische bevolking (de meerderheid) en de twee miljoen christenen die er wonen. Die zitten niet te wachten op de invoering van de Sharia.

Nu het Libië-scenario dreigt te mislukken stapt men over op plan B. Turkije heeft inmiddels vergeldingsacties tegen Syrië uitgevoerd vanwege vermeende mortierbeschietingen door de troepen van Assad. Het is echter niet duidelijk of deze uitgevoerd werden door het Syrische leger aangezien de rebellen over dezelfde 120 mm granaten beschikken. Assad heeft geen enkele reden om Turkije te beschieten. Een vliegtuig van Rusland op weg naar Syrië werd door Turkse straaljagers tot landen gedwongen. Van de wapens die aan boord zouden zijn ontbreekt tot op heden elk spoor. Turkije stuurt tanks naar de grens en de V.S. stationeert troepen in Jordanië.

Mocht Turkije in een oorlog met Syrië verwikkeld raken dan zal de NATO ook in moeten grijpen. Obama heeft herhaaldelijk gezegd dat Assad moet verdwijnen en is alleen op zoek naar een aanleiding. Ook een Israëlische aanval op Iran of een U.S. aanval op Hezbollah behoort nog tot de mogelijkheden om het conflict te laten escaleren. Assad houdt zich echter rustig en laat zich niet gek maken door de Westerse provocaties. Hij heeft daarbij de steun van Rusland, China en Iran. Ook Hezbollah en de Koerden zullen zich achter Syrië scharen. Putin heeft zijn geplande reis naar Turkije inmiddels afgezegd. en Erdogan vriendelijk doch dringend verzocht zich te matigen.Syrië heeft zijn luchtruim voor Turkse vliegtuigen gesloten.

Mocht het toch verder escaleren dan gaat Obama de geschiedenisboeken in als de leider die de Arabische lente wist om te buigen naar een thermonucleaire winter.

Bronnen:

The West is looking for an excuse to attack Syria, but Assad is not giving one

Syria despatch: rebel fighters fear the growing influence of their ‘Bin Laden’ faction

War Danger Escalates on Syrian-Turkish Border

The Assad government is defending the minorities

US clearly favors Assad’s overthrow

Zie ook Artikel7.nu

Advertisements