Tags

, , ,


Sedert de oprichting van de EU leven wij in “vrede”, iets dat zelfs het Nobelcomité heeft ingezien. Alleen die domme Zwitsers geloven het niet, die gaan hun leger versterken en paraatheidsoefeningen houden.

Onlangs gaf het Griekse parlementslid Ilias Panagiotaros een interview bij de BBC. Ilias benadrukt dat zijn land ernstig gebukt gaat onder de financiële crisis en de vele bezuinigingen. Maar nog belangrijker is de massale toestroom van illegale immigranten en voornamelijk de daarmee gepaard gaande criminaliteit. Het land verkeerd volgens hem in “a new type of civil war”. De overheid heeft volgens Ilias geen geld en ook niet de politieke wil om op te treden tegen de illegalen, die door linksen en anarchisten ingezet worden om de Griekse staat te ondermijnen.

De “Ultra Rechtse” partij van Panagiotaros, Golden Dawn, was tot nu toe maar een splinterpartijtje met nog minder dan 1% van de stemmen. Tot 2009 was het een Ultra-Nationalistisch clubje dat er niet tegenop zag om illegale immigranten keihard aan te pakken. Bekend werden ze vooral door het zenden van vrijwilligers naar Bosnië om tegen de moslims te vechten. Ze schijnen zelfs op verzoek van Mladic de Griekse vlag boven Srebrenica te hebben gehesen nadat ze de blikjes Heineken hadden overwonnen.

Met dank aan de vredesorganisatie EU is de situatie in Griekenland nu een beetje gewijzigd. De ooit oppermachtige linkse PASOK partij van Venizelos is volgens de laatste peilingen nu de kleinste partij in het parlement. Golden Dawn, bij de verkiezingen in juni goed voor 18 zetels, stevent volgens dezelfde peilingen nu af op een verdubbeling. Het wordt daarmee de derde partij van Griekenland achter de radicaal-linksen van SYRIZA en de conservatieve Nieuwe Democraten.

De illegalen komen niet alleen via de havens. De Griekse grens met Turkije is zo lek als een mandje. Zo’n 80% van de migranten die illegaal Europa binnenkomen doen dat via Griekenland. Volgens schattingen bestaat meer dan 10% van de inwoners van het land uit illegale immigranten ( Wall Street Journal).
Groot probleem is dat Griekenland die illegalen die via Turkije binnenkomen niet terug mag sturen want de EU heeft geen terugkeerregeling met Turkije. De illegalen willen het liefst doorreizen naar de rest van Europa maar bijvoorbeeld Italië stuurt de uit Griekenland komende illegalen met dezelfde ferry retour.

Het aantal sympathisanten van Golden Dawn groeit dan ook stevig, ook onder politie en leger. Die kunnen de tsunami van grote en kleine criminaliteit niet meer aan terwijl ze ook nog eens flink gekort worden op hun salaris.

Dat de emoties hoog op kunnen lopen is te zien op de volgende Video waar tijdens een TV-debat een parlementslid van Golden Dawn slaande ruzie krijgt met een paar vrouwelijke politici.

Inmiddels begint Golden Dawn een autoriteit te worden. Men probeert veel werklozen (alleen Grieken natuurlijk) aan een baan te helpen. Een grote restaurantketen zou zover zijn gebracht dat ze immigranten door echte Grieken gaan vervangen. Verhuurders kunnen de hulp van de partij inroepen om immigranten uit hun huizen te zetten. Verder levert de partij gezondheidscontroleurs, advocaten en beveiliging. Alleen voor Grieken dat spreekt vanzelf. (Washington Post).

Falend beleid van de EU, de Griekse overheid en ook de banken over vele jaren hebben Griekenland op de rand van een burgeroorlog gebracht. En het zal niet bij Griekenland blijven. Alleen in Nederland zal het niet zover komen, die kijken liever Boer zoekt Vrouw.

Golden Dawn Homepage

Golden Dawn Wiki

Photo courtesy of RTÉ.ie

Advertisements