Tags

, , , ,


In een raport d.d. 4 januari 2011 prees de Human Rights Counsil van de Verenigde Naties Gadaffi nog voor zijn fantastisch werk op het gebied van de mensenrechten in zijn land.

Lees hieronder het verslag van de Human Rights Council:

Report of the Working Group on the Universal Periodic Review:
Libyan Arab Jamahiriya

Op 17 maart van 2011 kwam dan de veiligheidsraad van diezelfde Verenigde Naties (United Nations Security Council Resolution 1973) tot de conclusie dat Gadaffi een brutale dictator was en moest worden opgeruimd.

In plaats van Democratie heeft deze ingreep het land veranderd in een tweede Somalië met allerlei stammen, terroristengroepen, moslim broederschap en buitenlandse huurlingen die elkaar naar het leven staan. Alleen in Bani Walid zijn er nog aanhangers van de op gruwelijke wijze omgebrachte Gadaffi. Het stadje ligt dan ook al 3 weken onder vuur van “regeringstroepen” en “bevrijders” en er zijn honderden doden en vele vluchtelingen.

Inmiddels heeft Rusland bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een voorstel ingediend om in Bani Walid tot een vreedzame oplossing te komen. Dit werd door de Verenigde Staten geblokkeerd.

Wat een vooruitgang.

Meer lezen hier.

Advertisements